Poezi nga Fiqirete Kukli

Poezi nga Fiqirete Kukli
 
 
Mos ndal këngën
 
Detit i këndoj dhe ai ndali dallgët
erës i thotë, mos ti hapë flladet
as diellin nuk harron, më shumë rreze të shndrijë
rërës poshtë bregut, të mos lëvizë asnjë grimcë
i thotë dhe lumit, rrjedhën të ndalojë
… e mua më drejtohet,
të mos e ndal këngën.
 
 
Poetit
 
Sa herë e lexova e rilexova, nuk e di,
sepse doja çdo gërmë ta përpija
Më rrëmbeu beftas e jotja poezi
pastaj, tjetër frymë, mbolli shpirtit tim.
 
Gërmat mu dukën, të mëdha si mal
dhe unë poshtë tyre, e heshtur, menduar
Ti mjeshtër poet, sot botën më fal
Harqe ylberësh e vargje të bardhë.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s