Poezi nga Lida Lazaj

Poezi nga Lida Lazaj   *** Për at` këngëzën, që e bën të fërfërijë gjethin e njomë, për ato fjalë tingullore, që e bindin jetën të zgjohet, si rrotullohet në at` gojëzën tënde syth ende i paçelur luleqershie, ajo gjuhëz` … Continue reading

Poezi nga Anila Qirjazi Mihali

Poezi nga Anila Qirjazi Mihali

 

Mëngjes i roztë

I roztë ky mëngjes me sy karafilash
Në buzëçelje gonxhesh humbet dita,
Dashuruar pafund me sinfoni bilbilash,
Me fletët e njoma strehzën e ngrita.

Tik-taket e orëve digjnin frymën tonë,
Flakë e kaltër e qirinjve shtratit humbi,
Me dritëputhje e mbushëm mesnatën vonë,
Nga qerpikët tanë arratisur gjumi.

Në gjokse shtërngonim akrepat e orëve,
Ta ndalnin atë tik-takun e tyre monoton
Por ai s’mblidhej në shtërngimin e duarve
Mëngjesi me karafilat rozë nxiton.

 

***

Të mbajta gjatë në ngjizjen e zemrës
Ti rrënjët mbolle në shpirtin tim.
Përpëlitesha shtratit me ankthin e femrës,
Në kodin e lindjes pa deshifrim.

Të prisja në zjarrminë që digjte si furrë
Me pyetje që lodhin në lindjen e parë,
Të shihja fytyrën mbuluar me nur,
Të shihja shpirtin që ndrinte fanar.

Drithërima e nënës nurit tënd iu ngjit
Fluturimthi të dyja iu afruam parajsës
Ti erdhe që mua t’më ndezësh në shpirt
Ishe vetë Zoti,nga Olimpi fjalës.

Romani “Loja, shembja e qiellit” botim i Shtëpisë Botuese “ Toena” i shkrimtarit Bashkim Shehu sapo qarkulloi në gjuhën franceze, me siglën Les Editions des Quatre Vivants, me përkthim të Michel Aubry dhe parathënie të Eric Naulleau. / Nga: Irena Toçi

Romani “Loja, shembja e qiellit” botim i Shtëpisë Botuese “ Toena” i shkrimtarit Bashkim Shehu sapo qarkulloi në gjuhën franceze, me siglën Les Editions des Quatre Vivants, me përkthim të Michel Aubry dhe parathënie të Eric Naulleau. Romani “Loja, shembja … Continue reading