E shenjtëruar parajsë dhe ferri! / Poezi nga Luan Kurti

Poezi nga Luan Kurti
 
 
E shenjtëruar parajsë dhe ferri!
 
Më dehi sharmi, portreti yt,
lëkurë e butë, e bardhë fildish,
ti misterioze si varkë me vela,
më shpie brigjesh, pafundësish.
 
Drejt ishujsh, strehësh paqëtuese,
ku veç natyra unë e ti,
si një tablo kaq frymëzuese,
krijojmë përkorje, harmoni.
 
Në këtë mjedis të virgjëruar,
ku mëkatojmë ndonjëherë,
asgjë nuk është e blasfemuar,
dhe shenjtërohen parajsë e ferr!
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s