Eros dhe vdekje- Lorenco Mavili / Shqipëroi: Vasil Çuklla

Poezi nga Lorenco Mavili

( 1860 – 1912 )

 

Eros dhe vdekje

Më pa, një ndajmuzgu të Majit
muajit Maj, me aromat praruar
vështrimin, q’aherë mbaj në duar
lumturi, që asgjë s’ka kërκuar.

Por epshi nuk nginjet, sado që të haj
thell zemrës sime më ngulet si sfinë
sorkadhe tëretur më shkrin, gjeraqinë
ëmbëlsin shpirtit thëthin mbaskëtaj.

Magji vdekënaje e pambrëmë, e padritë
ti, po, më i ëmbli ngushëllim…
qeton brengën gjoksit tim… për çdo ditë.

Brenda të alabastrit, samovarit tënd,
gjithë ç’ke premtuar, ke dhënë, e ke zhdukur
dëshirat, thellë gjumit ke strukur!

 

Shqipëroi: Vasil Çuklla

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s