Poetesha që ka instiktin e bletës e që ngarend si një fluturpërkah djepi ku përkunden perla ( Shënime për vëllimin poetik “Vrap i çmendur” i Mimoza Rexhvelaj-t ) / Nga: Dashamir Cacaj

Poetesha që ka instiktin e bletës e që ngarend si një fluturpërkah djepi ku përkunden perla.   Shënime për vëllimin poetik “Vrap i çmendur” i Mimoza Rexhvelaj-t, “Yllësinë” me më shumë dritë në qiellin e pozive të autores së njohur … Continue reading

Poezi nga Zhaneta Barxhaj

Poezi nga Zhaneta Barxhaj     ZJARRVËNIA   Oxhaku vrimëanash. Me tullat thërrmuese, nën dhëmbët e brejtësve, vazhdon tymnxjerrjen.   Fshihesh në grinajë… Sqepat, si këmbët e vejushës së zezë, të pickojnë. Tek – tuk ndonjë fjollë e bardhë, dhe … Continue reading

Manifestimi letrar tradicional, Sofra Poetike “Ymer Elshani” vlerëson me Çmimin e I poezinë “Mi kthe lotët e gëzimit” të autorit Agim Desku .

Manifestimi letrar tradicional, Sofra Poetike “Ymer Elshani” vlerëson me Çmimin e I poezinë “Mi kthe lotët e gëzimit” të autorit Agim Desku . Në Drenas është mbajtur manifestimi letrar tradicional, Sofra Poetike “Ymer Elshani” 2017 i organizuar nga Drejtoria për … Continue reading