Pasqyrë detare / Poezi nga Sinan Vaka

Poezi nga Sinan Vaka
 
 
Pasqyrë detare
 
Era e detit sjell aromën e algave.
Një dritë qiellore shtrin krahët e reflekseve
dhe nuk është kjo hijeshia e fundit,
në këtë kthjelltësi nga pafundësia.
 
Para së vërtetës zhduken misteret
dhe rikujtohesh, se jeta rilind çdo mëngjes,
se ti je resto e kohëve pa fund,
që i flet pasqyrës detare dhe ajo të kthen sytë e përlotur
e jehona e thellë në shpirt
përgojon kohën dhe valëzimin që nuk lodhen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s