I mbijetuar / Poezi nga Juljana Mehmeti

Poezi nga Juljana Mehmeti

 

I mbijetuar

Si një gur shekullor
goditur jetës nga stuhitë
gëlltit rrufetë
qiellit të ndezur vetëtime
zbritur hapësirës
në shkretëtira sysh
ngrirë kujtimit
të makthit pa fund,
ushtarë druri në parakalim,
mbi heshtjen që mbretëron mekur…

Hije të varura në faqe muresh
dhe ti,
mbijetuar tmerrit,
të egërsisë në kohën e njeriut,
që rikthehet për çdo natë
në ankthe të djersitura
veshur me dhimbje
ëndrrës së tretur…

Julja

 

Juljana Mehmeti

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s