PRILL (АПРЕЛЬ) – Bela AHMADULINA / Shqipëroi: Maksim Rakipaj

Poezi nga Bela AHMADULINA

 

PRILL (АПРЕЛЬ)

Ja vajzat, veç dashuri kërkojnë.
Ja djemtë, duan vetëm të bredhin.
Ndrron moti në prill, gjërat ndryshojnë
Njerëzit kërkojnë njëri tjetrin.

Porsi perandor ky muaj i ri,
Nga vetja do me qën’ më sqimatar,
Çdo fjalë ta thuash me bujari,
Çdo ditë falje ka në kalendar.

Po, çliro nga zinxhirët lumejtë,
Flake tej ç’të ndan prej dashurisë,
Pa menduar fal dritë dhe jetë
Dhe kjo të largon prej pleqërisë.

Vetëm unë s’e pata këtë fat.
Por edhe aq nuk ja kam lakminë.
Ti më pyet, unë përgjigje s’kam
Dhe dritën fik, rri në errësirë.

© shqipëroi Maksim Rakipaj

 

Maksim Rakipaj

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s