Poesie di Rada Koleva

Poesie di Rada Koleva     L’OMBRA DEL PASSATO   Avvolta nel manto nero di qusta notte illuminata dal brulichìo scintillante d’oro delle candele m’immergo nel suo calmo respiro nella quale profondità ogni mio sospiro si perde come le orme … Continue reading

Poezi nga Vullnet Mato

Poezi nga Vullnet Mato   DËSHIRË ABSURDE Në bisedë me një mikun tim të hershëm, dëgjova një nga dëshirat më të habitshme, të shprehura ndonjëherë nga njeriu i ndershëm, në çastet e mbilodhjes nervore të përditshme: -Ka raste kur dua … Continue reading

Poezi nga Dhimitër Nica

Poezi nga Dhimitër Nica   PËRULJE… Në jetë jam mësuar t’ i përulem vetëm qiellit e malit, por asnjëherë të ligut, asnjëherë djallit! ©Dhimnica   Ringjallje… Ai u ringjall… Ne sot dëgjojmë këngë e valle… Sa përzhitje u bën, për … Continue reading

Poesie di Pasquina Filomena

Poesie di Pasquina Filomena   RICHIAMO INVISIBILE Non parlerò più d’amore. E’ solo vento disteso al sole, desiderio di raccontarsi, strappare catene che opprimono, guardarsi dentro senza paura. Non scriverò più d’amore. La mia anima rimarrà sorda al suo richiamo … Continue reading

Poezi nga Nikollë Loka

Poezi nga Nikollë Loka   E mërkura Fryni një erë, dhe koha rrokulliset. Mblidhet një orbitë që shterret në eter. Nën valët e dritës e mërkura niset, drejt Kashtës së Kumtrit, nëpër qiell. Nën aurorën e diellit kalërimi nis, ndër … Continue reading