Poezi nga Remzi Limani

Poezi nga Remzi Limani

 

KËTU MBARON…

Heshtja jote më thotë:
Nuk kam thellësi,
për të shkuar mëtej,
këtu mbaron lumi.

®emzi Limani

 

DASHURIA PREJ LETRE

Thonë:
Mbi fjalë nuk shkelet
Dhe fjalët mbetën,
të puthura në letër.

Dhe, të puthitur, deshën ta lindin,
një sy dashurie.
Mesnatës hënore, së pari, deshën ta ngjizin,
pikën e zemrës,
pastaj t’i japin,
frymëmarrjen e parë
Gjymtyrët ia vizatuan në letër paketimi

®emzi Limani

 

PARISI DHE TË DASHURIT E TIJ

Ata që e donë qytetin e tyre
I donë dritat dhe
urat mbi lumë
Cfarë të dua unë?
Asnjë dritë, asnjë urë,
ku mund të bëj gjumë

Dhe, shikoj lumin, Sena
Kurorat e urave të shumta
Sy dritash,
gjithandej të ndezur
Të pastrehët,
nën ura shpërndajnë
gjumin e ikur
Mes tyre ndanin dhimbjet
e ditës së thyer

Aty pashë mbretërinë e urave
dhe mbretin e pastrehë
Askush, pa lejen e tij,
s’guxonte t’i bënte vend
askujt tjetër
Mbreti i urave,
hante peshk të gjallë
Kutinë e ilaçeve për gjumë,
e mbante ai
Një tabletë gjumi,
shkëmbehej për një këngë

Pos mbretit të urave
Askush tjetër s’kishte mandat,
të mbante tableta gjumi

Gjumi e ka çmimin e vetë!

®emzi Limani

 

HESHTJE

Ti je heshtja ime e lavdishme
Lëvizjet e gjetheve para shiut
flasin me drithërimën e vetmisë
Kjo je ti, e dashur,
e varur në pemën e
kujtimeve ëmbëlake
Dhe, si të të mos dua
Heshtja jote.
zë qielli pikon mbi mua
Ndaj,
vazhdo të më puthësh në heshtje
Ti je heshtja ime e lavdishme

®emzi Limani

 

ÇDO DITË

Edhe sot si çdo ditë,
të shoh nëpër vrimën
e shpirtit tejshpuar
Nuk e di, nëse e ndjen
dihamën time, veshur
trupit tënd
Nëse është kështu,
mbaje frymën, gjokseve tua bardhoshe
Në qoftë se nuk më ndjen,
mbylli dritaret, lëshoj perdet me fleta rrushi
Çdo skenë dashurie,
shlyeje nga faqet e pasqyrës
Nëse do, fshije edhe buzëkuqin,
të të mos e ndjej…

®emzi Limani

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s