ÇKA MA JEP ME DËSHIRË – Rabindranath TAGORE / Shqipëroi Maksim Rakipaj

Poezi nga Rabindranath TAGORE

 

ÇKA MA JEP ME DËSHIRË

“Unë marr ç’më jep me gjithë zemër.
Nuk lyp gjë më tepër.”
“Po, po. Të njoh lypës i ngratë,
ti lyp vetëm atë që tjetri ka.”

“Dhe po t’u ndodh ndonjë lule,
e vockël, mu në zemër do ta mbaj.”
“Po pati gjemba, ama?”
“Do t’i duroj.”

“Po, po. Të njoh lypës i ngratë,
ti lyp vetëm atë që tjetri ka.”
“Hidhmi njëherë ata sy të dashur,
kështu dhe pas vdekjes
më të ëmbël do ta kem jetën.”

“Po sikur, mizor të jetë ai vështrim?”
“Do ta marr njësoj, në zemër do ta ngul.”
“Po, po. Të njoh lypës i ngratë,
ti lyp vetëm atë që tjetri ka.”

© shqipëroi Maksim Rakipaj

 

Shqipëroi: Maksim Rakipaj

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s