Poezi nga Zhaneta Barxhaj

Poezi nga Zhaneta Barxhaj     JETË   Ne kërkojmë gjallim në copëzat e akullta, të këtij absurdi që quajmë jetë… Kërkojmë njëri-tjetrin t’i bashkohemi tufës, si ujqërit e uritur.   Shtrirë mbi mbulesën e bardhë, me diellin që na … Continue reading

Triniteti bijë- femër- nënë dhe modeli i njeriut në poezi (Vëzhgim rreth përmbledhjes poetike “Vrap i çmendur” e poetes Mimoza Rexhvelaj) / Nga: Vladimir Avdulla Muça

Triniteti bijë- femër- nënë  dhe  modeli i njeriut në poezi ( Vëzhgim rreth përmbledhjes poetike “Vrap i çmendur” e poetes Mimoza Rexhvelaj)   Nga: Vladimir Avdulla Muça  Poetët janë përçuesit më besnikë të temperimit në vlimin kohor; si të tillë … Continue reading

Poems by Bhina Pillai

Poems by Bhina Pillai   THE EARTH IS FOR OUR MIRTH Turn off the tap, don’t waste water, repair leaky faucets, don’t water your lawn, Play Holi with eco-colours, don’t cut mangroves and trees, or soon you will have draught. … Continue reading

Fjala e prof. Ermir Xhindit në ceremoninë e dhënies së titullit Dr. Honoris Causa shkrimtarit Fatos Kongoli në Universitetin “Ismail Qemali” – Vlorë

Fjala e prof. Ermir Xhindit në ceremoninë e dhënies së titullit Dr. Honoris Causa shkrimtarit Fatos Kongoli në Universitetin “Ismail Qemali” – Vlorë   Prof. Ermir Xhindi   Miq të pranishëm, Të respektuar kolegë, kam nderin, e me shumë përgjegjësinë, … Continue reading

Poezi nga Miltiadh Davidhi

Poezi nga Miltiadh Davidhi   MËNGJES DIMRI Dielli ka ftohtë. Sado që shton Veshje rrezesh të ngrohta, Sërish trupi i mërdhin. Kurorën e nxehtësisë Po ia shuajmë, Mosmirënjohës, Duke i falur pikëllim. Me ajër e lagështirë, Mbush mushkritë, E kollitet, … Continue reading