Njëqind e një fijesh, zinxhir…. / Poezi nga Irina Hysi

Poezi nga Irina Hysi
 
 
 
Njëqind e një fijesh, zinxhir….
 
Dije, nuk mungon prania juaj, jeni këtu,
ishit dje, jeni sot…
Si në poezitë e mia pa lidhësa ashtu,
vinit, vjen …
Ndjenja e jetës sime, shkuar – kthyer,
buzëqeshur …
Jeni këtu, çdo moment, në pritjen tuaj,
luaj gishtat, mendoj…,
ndërsa ndiqni heshtshëm, thithjen e ajrit,
kërkuar vendshtresë…
Ju elastikë kryqëzimesh, pikash t’ forta ngjitur,
thonjtë, hënës fluturimth…
Ku ajo gjëja, nga një vend i hapur i zemrës,
është një marrëdhënie..
 
Dhe kur ju nuk flisni, gojët strukturë, qepni…
Para Diellit…
Njëqind e një fijesh, zinxhir….
 
©Irina Hysi
all rights reserved
 
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s