SUITË FRANCEZE NË SHQIP / Poezi nga Anjeza Dielli

Poezi nga Anjeza Dielli
 
 
SUITË FRANCEZE NË SHQIP
 
Muzgu iku duke çaluar
kishte thyer këmbën.
Lamtumira ia përloti sytë.
U deh para gotës me verë mbi tryezë,
pa e prekur
erdhi në vete nga tymi i qiriut që digjej,
dhe shkroi ” suitën franceze” për të,
me gishtrinj ngjyer në zhurmë dhimbjesh.
 
Në luftë
fjalët dhe ndjenjat e vërteta ekzekutohen.
 
Kështu vetëzhdukem dhe unë,
tek kthehem muzgut,
përsëri e përseri, nëpër notat e muzikës.
 
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s