Pa fjalë… ( Një poezi e pabotuar… Dhjetor 1903 ) – Konstandinos Kavafis / Shqipëroi: Vasil Çuklla

Poezi nga Konstandinos Kavafis

Një poezi e pabotuar…

 

Pa fjalë…

‘’Dhe nëse për dashurinë time, nuk flas dot –
nëse s’fola për flokët e tu, për buzët, për sytë
ama, fytyrën tënde e mbaj brenda shpirtit, përditë
tingujt e zërit, i mbaj brenda mendjes, si dritë
ditët e Shtatorit, perëndojnë mes ëndrrash që s’flenë
fjalët dhe fjalitë tek shtohen, i japin ngjyrim
çdo teme që zgjedh, çdo ideje që them!’’

Dhjetor 1903.

 

Shqipëroi: Vasil Çuklla

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s