MILINGONA / Poezi nga Festim Liti

Poezi nga Festim Liti
 
 
MILINGONA
 
Mos Zotëri,
mos e vra atë krijesë të gjorë,
mbi tavolinën e ngrënjes,
Te lutem Zotëri, lëre të jetojë!
Ajo, thjesht, ka uri,,
Pak thërrime do mbledhë,
mbi mbulesën e gjelbër,
që ti nga ballkoni do ta shkundësh,
indiferent, gjithësesi……
Lëre të jetojë,
Është prej mishi dhe gjaku,
Ta harojmë një çast ne njerëzit e ngopur,
shprehjen fatale:
“Po u ndave nga tufa, të ha ujku!”…..
 
Larisa, qershor 2015
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s