Poezi nga Sarë Gjergji

Poezi nga Sarë Gjergji

 

SOT

E shihja me sytë e shpirtit
plot afsh e doja
hardhinë kokërr pjekur
as vile as kokërr s’i mora dot
veç aromë e saj
n’trajtë zëri m’erdhi
e m’dehi shkëlqim i saj
çdo asht
ah, sa shumë e ndjeva sot
e s’di si t’ia them
tash që në heshtje katandisur jam.

 

JEHONË E BUTË KËNGE
(ose Psalm për Pemën e Jetës)

Mall zemre
n’ajër,
n’ujë,
kudo, këngën shpërfaq
dhe diellin – mirrë që syve t’mi rigon
në sytha,
në gjethe,
në degë,
në krejt trupin tënd përrallor, Pemë e Jetës.

Aromë frutash,
si një frymë hyjnore,
ndjehet në Eden
e kockat e mia shenjtërisht m’i ndez
ti që mban e thyen boshtin e universit.

Ouu!
Adam!

Po, Evë, më thuaj,…

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s