Poezi nga Zamira Agalliu

Poezi nga Zamira Agalliu

 

Dy klubet

Dy klubet
“i pari” i ballit,
“i pari” i komunistëve,
edhe rreshtat u zunë u grinë për renditjen në kryeradhë ,u shtrinë !!!
të dy palët për Shqipërinë !
të dy palët për Vlorën !
Dy pole që kurrë nuk gjetën një vijë të përbashkët që të çonte ujë në mullirin e vendit të tyre !
Erdhën dhe ikën
veç e veç u shanë,
nga fisi nga partitë nga…perënditë
u ndanë !!!
ikën në shtëpi,
nesër do të kthehen me copa letre në xhepa
për të kundërshtuar “kundërshtarit”
plehrat kërkojnë të ngjitin shkallët e altarit..
është tjetër strategji
pa përgjegjësi .
Dy klubet kundërshtare kanë harruar se vendi i tyre quhet Shqipëri !
Papërgjegjshmëri…

a @ z

Moj e mençura krenari

Ty melankoli sublime, s’kam për t’u nënshtruar,
Nga ky gjysëmshekulli , ik se nuk të dua,
Ty lot i penduar, ty ngushëllim pranuar,
Shpresë e përtëritur , eja ti krah mua .

Të njoh mirë Ty, moj e mençura krenari,
Kur fati ty të gjymtoi, ti nuk çalove,
Zëri yt u mek si te ishte një femijë,
E duarve të zverdhura nuk iu dorëzove.

Dëgjoje këtë këngë dashurie të heshtur,
Kur buza kujdesur lotë të nxehtë pikon,
Çuditur mbi zjarr dashurie është tretur,
Drejt lumturisë së gënjeshtërt fluturon.

a@z

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s