Shshshttëëë, qetësi!.. / Poezi nga Lulzim Hajdari

Poezi nga Lulzim Hajdari
 
 
Shshshttëëë, qetësi!..
 
Shshshëttttëë, qetësi
Fjalën e kanë shushunjat,
Të parapërgatitur për fjalimin e radhës,
sot përplot kanë mbushë tribunat!..
 
Plot gaz e hare ata flasin,
për ngritjen e hormonit n’ stratosferë,
e përplasin dorën mbi tavolinën e ngjyrosur
Ju betohem, për ju do punoj këtë herë!
 
Po ku ishit deri tani ju bijtë e kurvës
Njëherë, na i morët mendtë, si dhelpra – pulës
e në ma hedhësh dhe njëherë hirin syve
Atëherë sinqerisht,
më bëj mua ç’ të duash, ç’ të duash!.
 
 
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s