Poezi nga Zamira Agalliu

Poezi nga Zamira Agalliu

 

Sot 

Sot më mungove shumë Atdhe!
Nuk votova!!!
Me zemër e shpirt jam aty, Ante
Nuk di sa të mungova?!

a@z 25- 06-2017

 

Të drejtat e Çobanit

Ata që me dashje me Ty po tallen
Ata që qesëndisin popull e Atdhenë
Atyre që qerpiku as’u dridhet fare
Ata që të rropën e copë e trokë të lenë.

Ata që mbi Ty kanë ngulur thonjtë dhe sytë
Ata që në fushata kërkojnë mëshirë e lëmoshë
Ata që të premtuan të bardhën Ditë
Ata që të zhvatën nga xhepat të fundit grosh.

Ne Populli jemi fare të urtë e të leshtë
Flemë të frikësuar në çdo cep të stanit
Ngremë vatha edhe në mes të Kryeqytetit
Por kërkojmë veç të drejtat e Çobanit !!

a@z.

 

Ndoshta 

Ndoshta vendi ynë do të ishte tjetër ,
Ti ngjante fare pak qytetërimit të vjetër.
Kolona të larta e gra të ulura në poltrone
Burra të vërtete që njohin veç fitore.

Burra të vertetë që kur janë mbi kalë,
zbresin nga e argjenda shalë
Puthin dorën e një gruaje çalë
E fjalën e kanë fjalë…

a@z

 

Po kthehen ”Dallëndyshet

Po kthehen zogjtë shtegtarë.
Me mall për në çerdhen e tyre.
Nënën e tyre e gjetën më Plak’
E puthen pragun mure më mure.

U kthyen dhe përqafuan Babanë.
Që rrudhi ballin e s’di ç’t’ju thotë.
Se goja s´i bën që vetëm i lanë.
Dhe përqafimet u lagën në lot.

I puthën flokët Motrës së mirë.
Dhe kaçurrelat ia mbajtën në duar.
Nipër e mbesa me mall e dëshirë,
Në kraharor i mbajtën pushtuar.

Po si nuk të zunë, Ty mallkimet?
Ty o emigrim, o mallkuar qofsh!
Mes lotësh ndan Nënat e Bijat.
Prej shekujsh pragjet i le bosh.

E përsëri do të ikin, bijë e bija.
Nga Nënë e Babë, prehërngrohtë.
Ikin nga tokë që është e tija.
Ikin dhe detet i lajnë në lot.

Presin ta shohin një ditë ZONJE.
Tokën e Tyre siç e dha Samiu.
Si Frashërllinjtë dikur qëmoti.
Si Mjedja vargu në buzë ju Mbiu.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s