HYJNORE…. ( kushtuar Nënë Terezës) / Poezi nga Alma Sinani Feruni

Poezi nga Alma Sinani Feruni
 
 
HYJNORE….
( kushtuar Nënë Terezës)
 
Hyjnore si ti, ndër shekuj pavdekësi.
 
Hyjnore në gji të shpresë-njerëzisë. Nënë Terezë e dlirë, ti fatin dëshmove.
Vatanin e ëmbël more shtegëtimit buzë
Botën,e madhe sa shpejt e sundove…
Tallazet , furtunat me ty s`kishin shpresë,
Dhe sot sa breza përkulen, respekt…
EH, kujtimi yt i shenjtë, jehonë.
Në sa zemra etur kumbon…
Nënë Terezë e dlirë. E madhërishme ti. Hyjnore si ti.
Të duam. Adhurojmë.
Krenarë tek ty. Hyjni. Hyjni. Sa dritë ndër sy.
Eh nënë Terezë e shenjtëruar
Përjetësisht bekuar.
Hyjni. Na dhurove bekimin. Të shenjtë shenjtërimin.
Mirnjohje o nënë e bekuar. Hyjni- hyjni. Fal dashuri…
 
Bekimin nga hyjnitë e mora, shpirtin e shenjtë dëshirova.
Për nënë Terzën ndihemi krenarë.
Shpresash e mbetur e gjallë.
 
Hyjnore si ti, ndër shekuj pavdekësi. Lavdi- lavdi…
 
 
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s