Muzgu / Fragment nga Dhimitri Jani Kokaveshi

Muzgu

 

Fragment nga Dhimitri Jani Kokaveshi

…Muzgu, kishte lëshuar hamëndësimet e tij vazhdimësive të natës.
Ashtu, i tulatur dhe i hutuar hidhte petkun e tij si dinak, mes manovrave përballur riciklimeve të gjithësisë shtronte ngadal – ngadal dhe përplasej nevrikut ku endeshin… kanionet e dritës, e zbehnin dhe e shpërfytyronin… errësirën, shpërbënin edhe momenteve kur shqiteshin… prej perëndimeve të ëmbla dhe falur… ngrohtësisë së tyre kërkonin akoma ta ndrydhnin!… Hënën?…
Ajo, si gjithmonë përgatitjeve të saj për të zbuluar… misteret e vështrimeve tona fshihej dhe e fshehur…, krihte vetullat e saj për një prezencë bukurie përballur errësirës sapo merrte shkëlqimin… dritë.
As unë nuk e di se ku do të falte… lozonjaritettin e saj të shprehur mës natës,… stolisur dritës i kërkonte ta përcillte gjithë madhështinë e saj të përballur në planetin… njerëzor.
Planeti…, joshej dhe përgjohej!…
Aty, ku rridhte jeta dhe vinin frymëmarrjet dhe frymëzimet mes shkrimeve… njerëzit, harroheshin së kënduari bukurive Hënore, vështrimet, po lasdonin me fantazitë e shkrimeve ngjisheshin, jetës, në pafundësi.
Ishte kthyer… bukurive që e egzaltonin udhëtimet … Hënore përballeshin…, reagimeve tona.
Kështu endesha mes meditimeve Hënore prej dritës, si vozitjet e një barke po rrotulloja, mendimet, herë të vonuara dhe të cunguara dallgëve… merrnin rrotullimet.
Qëndroja pranë bregut… planetar dhe lozja dallgëve… më reflektonte.
Ajo, hidhte hapat e saj, si mes hijeve të dritës ndiqte dhe më përcillte… dritën sapo zbehej, kthehesha në një gjurmues pasionant për të mos marrë fyerjet e natës, në përvojë.
Sa bukur…! Dhe Hëna?!…
U mësua të përpunonte… frymëmarrjet e saj t’i merrte mes mundimeve të natës, meditonte!…
Reflektimet pasqyruese ku pena…. kërkonte dhe shkrinte shkrimet… rrëshqisnin si bukuritë e valëve që ndërtonin kanionet e natës, më afronte dhe i afroja!…
Mur nata mbaronte… udhëtimet, i filloja, sërish.

Dhjk ©09-06-2014

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s