Njerëz që me veprën e tyre duhet të kthehen nga monumente kujtese, në monumente reale dhe mos’harrese. ( Sipas Rrëfimit të Gëzim Xhaferrit nga Kalasa e Rrëzomës, Delvinë. ) / Nga: Agron MEMA

  Njerëz që me veprën e tyre duhet të kthehen nga monumente kujtese, në monumente reale dhe mos’harrese.     Sipas Rrëfimit të Gëzim Xhaferrit nga Kalasa e Rrëzomës, Delvinë.     Është një histori që flet shumë me mesazhet … Continue reading

SANDRA SSARMIENTO: Creativa y amante de la literatura, busca constantemente promover el desarrollo de las obras literarias mediante sus creaciones.

SANDRA SSARMIENTO http://guatemaltecosilustres.com/artistica/sandra-ssarmiento/ Creativa y amante de la literatura, busca constantemente promover el desarrollo de las obras literarias mediante sus creaciones.   Sandra Patricia Sajché Sarmiento, es una escritora poeta, narradora y guionista, que realiza su obra bajo el seudónimo … Continue reading

Shtëpia Botuese ” ADA” publikon vëllimin poetik ” Copëza të pagjumta…” të autores Mirela SAROLLI ROPI

Shtëpia Botuese ” ADA” publikon vëllimin poetik ” Copëza të pagjumta…” të autores Mirela SAROLLI ROPI   Autori: Mirela SAROLLI ROPI Titulli: Copëza të pagjumta… Redaktor: Ilmi Dervishi Korektore: ELONA MEHMETAJ Recensa: ELI KANINA Kopertina: OLIMBI SHORE Botimi i parë, 2017 ISBN: … Continue reading

Tregime nga Petrit Sulaj

Tregime nga Petrit Sulaj   Horizonti Romina Unë dhe Romina po bëheshim unè adhurues e ajo horizont. Mendimi im përfaqësonte mua, ndërsa imazhi Romina horizontin. Në këtë histori marramendëse, në fillim ishte mendimi im që guxonte e bënte dy hapa … Continue reading

Poezi nga Josif Gegprifti

Poezi nga Josif Gegprifti Shkruaj… Unë shkruaj, Sepse gëzimet,kënaqësitë, Dhimbjet, dëshpërimet dhe Çdo gjë tjetër që shikoj, Janë mbreslënse dhe emocionuese për mua. Eh, sa gjëra të bukura Që nuk arrij t’i shijoj Më bëjnë të vuaj! Dhimbjet e gëzimet … Continue reading