I vdekuri i Lumtur – Sharl Bodler ( Charles Baudelaire ) / Shqipëroi: Sinan Vaka

Poezi nga Sharl Bodler ( Charles Baudelaire )
 
 
I vdekuri i Lumtur
 
Dua ta hap unë vetë një gropë të thellë,
Në një fushë të gjerë e plot kërmij,
për të shtrirë me qef eshtrat e vjetra
E të fle, si një peshkaqen midis valësh.
 
Urrej testamente dhe obelisqe !
Për të mos i shkaktuar një, një lot botës,
Preferoj, ende gjallë, të ftoj korbat
të shqyejnë copat e kufomës sime të shtrirë.
 
Krimba, shokë të zinj pa sy e veshë
Shikoni, erdhi një i vdekur I lumtur!
Filozofë të këndshëm, bij të kalbësirës.
 
Përpara, pa keqardhje ndaj kësaj fytyrësie.
Më thoni nëse ka ende ndonjë torturë
për këtë trup të plakur pa shpirt ,
vdekur midis të vdekurve.
 
( Dhe thoni pastaj përse mahnit romantizmi i zi )
 
 
 
Shqipëroi: Sinan Vaka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s