FILOZOFI E DASHURISË – Percy Bysshe SHELLEY / Shqipëroi Maksim Rakipaj

Poezi nga Percy Bysshe SHELLEY

Me rastin e 225 vjetorit të lindjes

 

FILOZOFI E DASHURISË

Me lumej bashkohen burimet,
Me detin bashkohen lumejtë
Era me qiellin përzihet
E ngazëllyer, me ndjenjë;
Asgjë në botë s’rri vetmuar,
Gjithçka, nga një ligj hyjnor
Gjen një shpirt për t’u bashkuar,
Përse imi me tëndin jo?

Shih si puthin Qiellin malet,
Qysh rrokin njëra tjetrën dallgët,
Lules – motër s’do t’i falet
Nëse përbuz të vëllanë;
Drit’e diellit përqafon dhenë
Dhe detin puth hën’e ndriçuar;
Gjithë kjo ëmbëlsi a ka vlerë
Në se ti s’më puth mua?

© shqipëroi Maksim Rakipaj

 

Shqipëroi Maksim Rakipaj

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s