Poezi nga Arbëri Demaçi

Poezi nga Arbëri Demaçi

 

***

I dashur,
sonte kam ardhë
ti kërkoj gjërat e mia,
atë zemrën e coptuar
shpirtin e rrënuar
dhe kafen që ma
ke pas premtuar!

 

***

E vetmuar
nuk jam ne vetmin time
as në vetminë tande
e vetmuar jam
në mesin e të tjerëve
atëherë kur nuk je ti!

 

***

E dashur,
aty nën hijen e hanës
së plotë që sonte
të tana hiret ja ke marrë,
aty pranë detit të qetë
rri e mendon e trazuar
ti besosh apo
mos ti besosh?
E di e dashur është shumë
e vështirë ti rezistosh
tundimit të fjalëve të bukura,
por ta dish dashuritë
nuk kapen për fjale,
dashuritë kapen
për zemre…

 

***

Loti yt,
gur gur
sa rëndë peshon
në dhe të huaj,
loti yt malle atdheu ka
aty ku gurrat
nuk pushojnë kurrë.
Ty mërgimtare
që aromë bukurie
të vika vetëm
në vendin tand!

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s