KU JANË NJERËZIT!- Elvira Kujovic / Përktheu në shqip Tyran Prizren Spahiu

Poezi nga Elvira Kujovic

 

KU JANË NJERËZIT!

Në rrugën e jetës
Unë ec vetëm sonte,
Duke kërkuar shtegun tim
Në kërkim të rrugës sime,
Mjegull dhe unë
Ne jemi në rrugë,
Duke kërkuar njerëzit,
Në çdo hije
Dikush mund të jetë.

Ku janë njerëzit
Me zemër dhe me sy,
Ku ata u zhduken?
Rrugët e zbrazëta
Unë nuk mund të shoh askënd
Vetëm një masë
E zgjimit të zombive.
Aty s’ka njeri,
Të gjithë njerëzit janë të vdekur,
une jam vetem
Duke u çmendur.
Pyes veten ku janë,
Ku janë fshehur,
Ndoshta njëri-tjetrin, ata e vranë.

 

Përktheu në shqip Tyran Prizren Spahiu

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s