Kuptim i së thjeshtës – Janis Ricos / Përktheu në shqip Vasil Çuklla

Poezi nga Janis Ricos

 

Kuptim i së thjeshtës

Mbas gjërash të thjeshta fshihem, të më gjeni
nëse nuk më gjeni, sendet aty janë…
do të prekni ato, ç’ka dora ime preku
do të bashkohen gjurmët, e duarve tanë.

Hënë e Gushtit shkëlqen në kuzhinë
si tenxhere kallaisur (ndaj them, ndodh kështu)
ndriton shtëpinë bosh dhe heshtjen përgjunjur
gjithmonë, heshtja përgjunjur, mbetet këtu.

Çdo fjalë është lejedalje
për një takim, shumë herë, të gjakosur…
aherë është fjalë e vërtetë, kur këmbngul takimesh, xhindosur!

 

Shqipëroi: Vasil Çuklla

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s