Poezi nga Dhimitri Jani Kokaveshi

Poezi nga Dhimitri Jani Kokaveshi

 

STINËT

Si të largohem
nga syt e tu
ku bukuritë e botes
nuk lëndohen?.
Skalitje, në ndertime
dhe me stuhitë
e stinëve, kanë bukuri
në udhetim
të dashurisë aty, gëzimi
Po startohet dhe
shtohet!… Kjo harmoni
po e ushqen
në inspirime oksigjeni
shoqëroje!…
Ne ç’do prani të hijeve
dhe hijeve?!…
Skopit edhe grafitë
e stinëve!…
Stinët e tua tejkaluar!…
Madhështitë.

Dhjk©03-09-2014

 

TEJKALIME

O natë e dashurisë!…
Eksese
dhe suksese në referenca 
tejkalimesh
nuk krahasoj dhe pse
ndikojnë
njerëzores?…Misteret
M’i kërkon
përmes egzekutimeve
mbi kryerje
në vuajtje…, dëshirash!
Provokoj
të rëndësishmet?… Instaloj
mbi fjalë
përzgjedhjesh mes rënojash
mos qendro
përmbys?… Si të përmbys
hapin
e shtrij e trasformoj
logjikës!…
Mos e perëndo!… 

 

FLAKËVE!

Flakëve, të gjuhës
tretet
shpirti!…Si një qiri 
mes errësirës
hapësirën përqafon
dhe po na zbraz
gëzimin!…
Natës do ta zhvesh
prezencave
agimesh. Kjo ngrohtësi
e dritës
më pushton dhe përqafoj
ç’do trasparencë
drite
shpirtin!… E ngarkoj.

Dhjk©09-09-2015

 

ZBËRTHIME

Sa i pabesë dielli
zbërthente!…
Βrinjët dhe flokët e natës 
zbërthente
dhe ngjyente, agimet?…
Agimeve drita
shtrihej pa kundërshti
zgjerimeve
shfaqte!… Çdo rezultat
kalonte
zbërthimeve të errësirës tejkalonin
mbytjet?… Përplasur
dijeve
dhe dritës!… Gjendeshin
hijet e saj?…
Si drita kërcenin dhe
hidheshin
gëzimet dhe krenaritë!…
Përformancave
në rendiment të ëndrrave
mes natës
dhe natës?!… Rrëzoheshin
simboleve dritë
ndodhin spostimet, njihnin
veç guxim.
Ashtu guxonte
dielli dhe deshifronte
natën!…
Nuk trembej as natës
e trembin
udhëtimet e tij mbesin
gjithmonë
zbërthimeve të errësirave!…
Do qëndroj.

Dhjk©29-08-2014

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s