NJË GOTË DHËMBJE – Jalal al-Din RUMI (1207-1273) / Maksim Rakipaj marrë nga libri im ‘Antologji e poezisë arabe dhe persiane’ bot. UEGEN, Tiranë 2015

Jalal al-Din RUMI
(1207-1273)

 

NJË GOTË DHËMBJE

Më pa Vuajtja tek pija një gotë,
dhëmbje mbushur plot e bërtiti fort:
-“I ëmbël, ë, si tu duk ky ballsami?
Ma nxore bojën, ma prishe pazarin!
Do t’më mbetet gjithë dhëmbja pa shitur”
-tundi kryet Vuajtja e mërzitur.
“Se tani, të gjithë do ta dinë,
s’është helm dhëmbja, por bekim”

 

© Maksim Rakipaj marrë nga libri im ‘Antologji e poezisë arabe dhe persiane’ bot. UEGEN, Tiranë 2015

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s