Mungesa e Lirisë / Poezi nga Petro Marko

Poezi nga Petro Marko

 

Mungesa e Lirisë

Ti ishe
një mëngjes i freskët
që lëshonte
tinguj të kthjellët.

Dhe ishe një kopsht i derdhur
Zot sa i derdhur
Me erë me ngjyrë
Mbytje çdo gjë përreth.

Nga duart, nga yjet,
si nga një libër i hapur
mund të parathoshe çdo gjë.

Si fatthënë e rysur që ishe

Po jepeshe lehtë,
si një kafshë
e lodhur nga ndjekjet,
se në flokë,
në ballë,
në sy,
kudo,
të vihej re
mungesa e Lirisië.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s