Kalendari Poetik: Karmelo C. IRIBARREN / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Karmelo C. IRIBARREN

Kalendari Poetik:
Më 19 shtator 1959 u lind poeti bashkëkohës bask Karmelo C. Iribarren; ka bërë punët më të rëndomta, shitës, murator, barist, etj., deri sa arriti të çante dhe në poezi për herë të parë në vitin 1993. Kritika letrare e radhit midis poetësh si Bukowski apo Raimond Carver në rrymën e ‘realizmit të pacipë’; por shumica e quajnë si poet të përvojës jetësore…përzgjodha këtë poezi prej tij:

 

KAM NDONJË SHENJË PLAGE…

Në sy e kam parë jetën
në sy dhe ajo më ka parë.
Dhe kam ca shenja plagësh
të atëhershme.

Herë pas here i shoh dhe më flasin,
ke qënë atje më thonë,
dhe shpirtin në luftë
e ke lënë……

 

KANDIDATI NË RRUGË 

Shpërndan fletushka
me foton e vet,
buzëqesh,
premton,
shtërngon duar.

Askush s’i beson
një fjalë,
por ai vazhdon njësoj
dhe kameramani vazhdon
të filmojë.

Një fëmijë afrohet:
O ma’, shiko ma’, -i thotë mamit,
ja një që bën teatër…

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s