Cikël poetik nga  FASLLI HALITI 

Cikël poetik nga  FASLLI HALITI 

NDËRSA…..
MIGJENIT

Ndërsa të tjerët mërmëritnin
Migjeni buçiste,
Zgjonte
Të përgjumurit
Ndizte vatrat e shuara.
Kur të tjerët qëndisnin mandilet
Migjeni qepte, arnonte zhelet e mjerimit
Sapo feks agu gjer në rrezet e mbrame të perëndimit!

Tetor, 2016

 

MË HËNGRËT TË GJALLË 

Erdhi vdekja e uritur
Të më hante
Me uri
Por më gjeti të tretur
Kockë
Dhe lëkurë
Ç’të hante e zeza tek unë ?

1998-2017

 

S’PO SHOH ENDE +

Dëgjoj të këndojnë
Gjelat
Mbi mur,
Mbi gardh
Për çdo natë,
Po dielli s’po lind.
Dita e re ende s’po zbardhë …!

Korrik, 2016

 

PLASËN BUBULLIMAT 

Plasën bubullimat qiejve
Duke bubulluar,
Megjithatë,
Asnjë pikëz shiu
Mbi tokat e lënë djerrë
Mbi arat e pambjella, të palëruara
Asnjë pikëz shiu s’bie mbi arat, mbi fushat,
Asnjë pikë shiu s’ua njomë buzët shkrumbuara…!

Korrik, 2016

 

QENKE BOSHATISUR…

Eh moj fushë,
Fushë,
Fushë,
Qenke zhuritur,
Të shoh gjithë frikë,
Hambar buke ti i atdheut tim dikur,
Sot hambar kanabis, hashashi me narkotikë…!

Gusht 2016

 

EDHE UNË

Kështu janë njerëzit e kësaj bote!
S’ka njerëz
Pa cene,
Pa vese
Pa të meta,
S’ka
Njeri ëngjëll
S’ka njeri Zot,
Edhe unë njeri jam,
Njeri si çdo tjetër njeri,
Pse kërkoni që unë të jem engjëll, perëndi?

Shtator 2016

 

KAM QENË EDHE UNË… 

Kam qen dhe unë si ju deputet në kuvend,
Por nuk leha
Nuk kafshova
Nuk rrëmbeva
Nuk u korruptova
Hyra me peshën time
Me peshën që hyra dola…

*** 

Ju deputetët e kohës së korruptuar
Ju deputetët e kriminalizuar
Po vini bark mish,
Pasuri…
Por
Shekspiri
Mirë e ka thënë,
Mirë e thotë edhe sot:
Si i pasuri dhe i varfëri,
Si i shëndoshi,
Si i dobti
Kockë
Dhe lëkurë,
Dy gjellë për kribin janë” përsëri
Krimbi i Vetingut, do t’ju hajë
Me shije, me uri…

***

Kam qen dhe unë si ju deputet në kuvend,
Por nuk leha
Nuk kafshova
Nuk rrëmbeva
Nuk u korruptova
Hyra me peshën time
Me peshën që hyra dola…

Shtator 2016

 

SHOH 

Shoh
Ata
Që vjedhin,
Por jo ata që mbjellin!

Prill, 2011

 

MOS U MBAJ 

Mos u mbaj engjëll…
Engjëll jam !
Engjëll linda,
Engjëll u rrita,
Engjëll kam qenë,
Engjëll jam prapë !
Dhe engjëll do të jem!
Engjëll ?!
Si kështu, si?
Engjëll pa seks
Dhe ke një lagje me fëmi…?!

Dhjetor 2016


KËSHTU DERI VONË

I binim
Pragut
Të dëgjonte dera
Dera nuk dëgjonte
I biem
Pragut
Të dëgjojë dera
Dera nuk dëgjon prapë
Dhe ne mbetemi përjetësisht në prag…

Mars , 2017

 

PO E ARDHMJA JONË

E djeshmja
Juaja
E sotmja
Juaja
E ardhmja
Juaja gjithashtu
Po jona ku qenka kështu ?

 

CMIRËZIU

Spiuni
Është si qeni
E gjuan gjahun për tjetrin
Me devotshmëri, besnikëri,
Ti nuk je spiun, ti je cmirëzi.
Veҫ ti
Bëhëhesh
Spiun i zoti
Veҫ si macja
Ti e zë gjahun për vete
E zë për veten tënde miun e zi.
Ti s’je spiun, je më i keq, je cmirëzi.

2005

 

MË FRIKËSOHESHIN N ZOGJTË

Në fëmijëri kam qenë terrorist, kriminel
S’kam lën zog pa vrarë
S’kam lënë harabel.
Edhe sot më friken zogjtë
Edhe pse
I dekriminalizuar
Edhe pse s’jam më
Kriminel
Prapë
Më frikesohen zogjtë
Jo zogjtë e urtë, por zogjtë rebelë…!

31 mars, 2017

 

VIZA IME

Po
Si deputet
Kam nxjerr viza
Viza për njerëz me halle
Jo viza për të ndjekur sportin
Jo viza për koncerte, shfaqe teatrale.
Jo viza me euro,
Me dollarë
Viza fri
Për t’i shpëtuar verbimin syrit
Dhe jo t’i nxjerrja sytë
Të dy.
Viza ime:
Vizë që të nxirrte
Nga halli e mjerimi,
Jo vizë që të zhyste në mjerim, varfëri…
Viza ime ishte vizë për hall, për fatkeqësi…

Shtator, 2017

 

Ҫ’I KËRKOJI JEZUSIT

Ҫ’i kërkoi
Krishtit
Ai
Dhe ҫ’i tha
Jezuesi Krishti atij,
Atij që donte të ecte mbi ujë
Siҫ eci vetë Jezusi mbret, Perëndi?
Po
Mund
Të ecësh
Dhe ti si unë,
Nëse beson si unë Jezusi në Qiell
Nëse beson si unë në Zot,
Nëse beson si pjos…
Besoj!
Si s’besokam unë?
Mësuesi im!
Dhe
Vuri
Këmbën e majtë
Dhe vuri këmbën e djathtë mbi ujë
Si mbi një asfalt blu ujor.
Plot
Siguri
Plot besim
U përpoq të ecë mbi ujë,
Por
Besimi
Nuk qe i plotë,
U zhyt në ujin e rimë të qelqtë
Arriti në bregun tjetër jo me këmbë, por me not. ..

Tiranë, 2017

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s