…SEPSE S’MUJ ME TË PASË… – Alda MERINI / Sjellë në gegnisht nga Maksim Rakipaj

Poezi nga Alda MERINI

 

…SEPSE S’MUJ ME TË PASË…

S’besoj se kur shkruej, të vërtetën them,
veç rrekem m’u shprehë, dhe ti,
qi je e jemja Dashuni,
kujton se s’jam tjetër, veç nji mrekulli në letërsi.
Para shkrimit, duert e mija kanë ma vlerë,
sytë e mi,
zemra jeme
madje, edhe pikllimi jem.
Dhe kur shkruej gjithçka përmbushet,
trupi e ka shkruejtë tashma apologjinë e vet
edhe tradhtinë, pa shkruejtë nuk e ka lanë,
por në kjoftë se ti, shtatin s’ma prek,
kurrë s’ke m’i lexue vjershat e mia.

Disa, në librin e jetës së vet
veç tri faqe kanë
e m’i shfletue s’kanë aspak dishirë,
por unë qyshse ti më don
kushdi sa faqe kam shkruejt për zjarrin e dhimbës seme
…sepse s’muj me të pasë…

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s