Poezi nga Manushaqe Toromani

 

Poezi nga Manushaqe Toromani
 
 
MAGJIA E FUSTANIT
 
Fustanin me lule
do ta vesh
do të bëhem e bukur.
Gjithkush ta marrë vesh
do ta flak trishtimin
dhimbjen që kam, 
do të them jam e lumtur
dhe nëse s’ jam
Pranverën e fustanit
do ta ndiej në shpirt
do ti them dimrit;
“Ik s’ të kam frikë!”
Do të ngrohem e tëra
Lulet do të shpërthejnë
më e mira lule
mes lulesh 
do të jem.
 
 
 
ME MASË DHE DASHURIA
 
çdo gjë me masê
mos u habisni
me masë dhe Dashuria.
Mos duaj më shumë se të duan
nesër ti më tepër vuan.
 
 
 
SA MENDJELEHTË VJESHTA
 
A thua, Vjeshta
të jetë kaq mendjelehtë?
Vjen si e dashuruar me Verën
në veriga ajri të djeg
ooopaaa , ja
ende pa ikur saj
në krahët e Dimrit shkrihet,
rrëshqet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s