Poezi nga Liljana Merko Rrapushi

Poezi nga Liljana Merko Rrapushi   *** Gjithkush prej nesh është ai Ylli që ndriçon në qiellin e dikujt, është ajo pëshpërima e fundit sa herë mbyll sytë, është Pinci apo Princesha që jep puthjen e zgjimit pas mesnate, është … Continue reading

Advertisements

Poezi nga SOLONI ( 638 – 580 ) para krishtit / Solli në shqip: Sinan Vaka

Poezi nga SOLONI ( 638 – 580 ) para krishtit   Nëse tani vuani, ndodhi nga poshtërsia juaj. Mos ja hidhni fajin Zotit tuaj, aspak ! Pikërisht ju i bëtë “ të mëdhenj “ këta horra, duke u dhënë pushtet … Continue reading

Advertisements

MË DUKET ( IT’LL BE ) – Duška Vrhovac / Përktheu: Tafil Duraku

Poezi nga Duška Vrhovac   DUKET SE Kur sytë takohen dhe ndalen atëherë më thuaj fjalën që në fyt të mbeti. Duket se sikur vdekjes i ika sikur sërish u njohëm.   IT’LL BE When our eyes meet and merge then … Continue reading

Advertisements

Kosova përkujton Robert Elsie: AKADEMIA E SHKENCAVE DHE E ARTEVE E KOSOVËS PËRKUJTON ROBERT ELSIE

Kosova përkujton Robert Elsie: AKADEMIA E SHKENCAVE DHE E ARTEVE E KOSOVËS PËRKUJTON ROBERT ELSIE -I lindur në Vankuver të Kanadasë në vitin 1950 ai do të njihet shumë herët me shqipen dhe me kulturën shqiptare dhe do t’ia përkushtojë … Continue reading

Advertisements

Poems by Aziza Dahdouh

Poems by Aziza Dahdouh     ***   Tell those beautiful souls We have already given them Magnificent voices Now we are busy   Enjoying the symphony   All rights reserved Aziza Dahdouh       My quality   You … Continue reading

Advertisements

Poemas de Hamdi Ismail Meça / Traducción al Español: Alicia Minjarez Ramírez.

Poemas de Hamdi Ismail Meça     VIDA (Tributo a Madre Teresa de Calcuta)   Anjezë Gonxhe Bojaxhiu, La bienaventurada Madre Teresa de Calcuta, enjuaga con sus dedos los tejidos del hombre, recolecta en el mundo, besa cada miga de … Continue reading

Advertisements

Poezi nga Edlira Xhani Velaj

Poezi nga Edlira Xhani Velaj     ***   Karroca tërhiqet në errësirë sytë e kuajve shkëndija të fuqishme zbusin terrin. Se kohët moderrne kanë dhe karroca. Çdo mbrëmje shëtisin turista bregut të detit e kuajt bukuri hyjnore të urtë! … Continue reading

Advertisements