”Narcisi dhe Gojarti – Histori e një miqësie”  (Roman)  – HERMAN HESE Laureat i Çmimit Nobel / Përktheu: Aristidh Ristani

”Narcisi dhe Gojarti – Histori e një miqësie”  (Roman)  – HERMAN HESE Laureat i Çmimit Nobel Mu buzë rrugës, përballë qemerit gjysmërrethor, që mbështetej mbi kolona dyshe dhe përbënte hyrjen e manastirit të Mariabronit, ndodhej një gështenjë trungmadhe, bijë vetmitare e … Continue reading

World Poetica: Fjala e parë shqipe e Iliadës / Videopoem nga Kolec Traboini

World Poetica: Fjala e parë shqipe e Iliadës

 

FJALA E PARË SHQIPE E ILIADËS – kësaj kryevepre botërore, është një fjalë shqipe, Mëni. Fjala është e vjetër, e ruajtur edhe sot në gegnisht, sepse me Rotacionin e gjuhës në jug, në toskërishte fjala merr trajtën Mëri. Sidoqoftë është krenari që vepra e parë letrare madhore e botës fillon me një fjalë shqipe.

Poemas de Jose Nieto

Poemas de Jose Nieto   Universo Universo en el que existo, aquel que mora  en bellos momentos… seduciendo los cielos a intensa manía del tiempo latiendo, apasionando espacio atrapando los sueños en destello de rojo respirar… la voz del corazón … Continue reading