Epokë e varfër ( Φτωχή εντολή ) – Roger Casanatan / Një pjesë e shkëputur dhe e pëkthyer në shqip edhe greqisht, nga Yllka Qosja

Poezi nga Roger Casanatan
 
 
Epokë e varfër
 
Ñjë ëndërr e re do të fillojë.
…,mëngjesi do jetë një ëndërr;
Por qielli nuk vjen.
..
Sot dhe buka agoi,
..
Ku dhe kush të përmblidhet në epokën e re;
Dashuria e pafuqishme,
Shpresa gjithmonë e uritur,
Paqe deri në vdekje.
..
Mister, lufta e brendshme në mes epokave.
Oh, njerëzimi, qiellin ka për çati.
 
Një pjesë e shkëputur dhe e pëkthyer në shqip edhe greqisht,
nga poema ..
 
“Epokë e varfër / Empobrecido mandamiendo” ~ Roger Casanatan
… por @ yllka @
 
 
 
Φτωχή εντολή.
 
Θα αρχίσουν το νέο όνειρο.
.. tο πρωινό θα είναι όνειρο;
Αλλά ο ουρανός δεν έρχεται.
..
Σήμερα το ψωμί ξημένωσε,
..
Ποιος και πού να συγκεντρώσουν τη νέα εντολή;
Η αβοήθητος αγάπη,
Η ελπίδα πάντα πεινασμένη,
Ειρήνη μέχρι θανάτου.
..
Μυστήριο, εσωτερική πάλη μεταξύ των εντολών.
Ω, η ανθρωπότητα, ο ουρανός έχει μια στέγη.
* * *
 
 
Yllka Qosja

One thought on “Epokë e varfër ( Φτωχή εντολή ) – Roger Casanatan / Një pjesë e shkëputur dhe e pëkthyer në shqip edhe greqisht, nga Yllka Qosja

Leave a Reply to ALMA DELIĆ_HALAR Cancel reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s