Unë nuk kam nevojë për para – Alda MERINI / Përktheu nga origjinali në italisht: Rita Oxha

Poezi  nga Alda MERINI 
 
 
Unë nuk kam nevojë për para
 
Unë nuk kam nevojë për para
kam nevojë për ndjenja 
për fjalë, 
për fjalë të zgjedhura me zgjuarsi ,
për lule që te fusin ne mendime
për trëndafila që thonë jemi këtu ,
për ëndërra që strehojnë pemët,
për këngë që bëjnë statujat të vallëzojnë,
për yje që pëshpërisin 
në veshët e të dashuruarve ….
Kam nevojë për poezinë,
kjo magji që djeg
nga rëndesa e fjalëve,
që zgjon emocione dhe jep nuanca të reja.
 
 
 
Përktheu nga origjinali në italisht: Rita Oxha

One thought on “Unë nuk kam nevojë për para – Alda MERINI / Përktheu nga origjinali në italisht: Rita Oxha

 1. ALDA MERINI:

  ❤ POEZI E MENDIME
  PËR DASHURINË ❤
  ___________________________

  Nuk ndjej nevojë për të holla.
  Kam nevojë për ndjesitë fjalëve,
  fjalëve zgjedhur plot mençuri
  të luleve që quhen mendime,
  të trëndafilave që quhen prani
  të ëndrrave që kanë strehëz në pemë,
  të këngëve që bëjnë statujat të vallëzojnë
  të yjeve që belbëzojnë në veshët e të
  dashuruarve.
  Unë kam nevojë për poezi
  atë magji e cila djeg rëndesën e fjalëve
  që ngjall emocione e u jep atyre
  ngjyrime të reja.

  Dashuria nuk e paragjykon fatin tim
  M’i mban të hapura të gjitha stinët
  Të ndjehem mirë edhe ngrohtë
  Të mos më zërë gjumi gjatë udhëtimit
  Të më ftohten gjitha pasionet
  Në jastëk të bëj një gjumë të qetë
  Ku të rritet ambicja më e rëndësishme
  E dashurisë dhe pasionit universal
  që më merr gjithçka dhe nuk më dëmton
  në asgjë.

  Shqipëroi: Kolec P. Traboini
  Washington DC, mars 2016

  Nga anglishtja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s