“WORLD UNION OF POETS INTERNATIONAL LITERARY PRIZE – WORLD POETRY BOOK – (Italian publishing house Kimerik – one of the leading Italian publishers)” / Silvano BORTOLAZZI – President WUP-UMP

“WORLD UNION OF POETS INTERNATIONAL LITERARY PRIZE – WORLD POETRY BOOK – (Italian publishing house Kimerik – one of the leading Italian publishers)” http://www.kimerik.it/Concorsi.asp?Azione=Dettaglio&Id=2781 * The poems will be published on the anthology W.U.P., only and exclusively, in case of … Continue reading

Poezi nga Arqile Vasil Gjata

Poezi nga Arqile Vasil Gjata

 

PËRSËRI PËR HESHTJEN

“Vesa bie mbi bar atëhere kur nata është më e heshtur”
Friedrich Nieszsches

Kur lindi heshtja
njeriu ndjeu shumëngjyrshmërinë e jetës.
Heshtjen
dhe pse nuk e prekim dot,
ajo na mësoj se, erërat nuk kanë formë.
Me heshtjen të gjithë luajnë,
në vetvete dhe malet
dhe pyjet dhe deti
dinë të heshtin…
Nga frika e mureve të ftohtë
trupi mjeran i heshtjes
është enigma e lotit,
vetëm ajri e ndjenë bukurinë e heshtjes!

13 prill 2013

 

DREJT LAKURIQËSISË…

…Po ecim drejt lakuriqësisë,
nën këmbët tona
gjethet i përkëdhelim si piktura,
çmendurisht po puthim tradhëtitë!

Një tjetër jetë,
që se kemi jetuar, do ta zbresim
të zgjojmë dyshimet!

Dorëpërdore, në rrjedhën e lumenjve
…mes erërave të kapim diellin!
Me dëshirë,
ta zhveshim, ta diegim globin,
me hirin e mbetur
mase,
një botë tjetër ndërtojmë!

Dhjetor 2012 -Athinë
nga a.gjata