Poezi nga Arqile Vasil Gjata

Poezi nga Arqile Vasil Gjata

 

PËRSËRI PËR HESHTJEN

“Vesa bie mbi bar atëhere kur nata është më e heshtur”
Friedrich Nieszsches

Kur lindi heshtja
njeriu ndjeu shumëngjyrshmërinë e jetës.
Heshtjen
dhe pse nuk e prekim dot,
ajo na mësoj se, erërat nuk kanë formë.
Me heshtjen të gjithë luajnë,
në vetvete dhe malet
dhe pyjet dhe deti
dinë të heshtin…
Nga frika e mureve të ftohtë
trupi mjeran i heshtjes
është enigma e lotit,
vetëm ajri e ndjenë bukurinë e heshtjes!

13 prill 2013

 

DREJT LAKURIQËSISË…

…Po ecim drejt lakuriqësisë,
nën këmbët tona
gjethet i përkëdhelim si piktura,
çmendurisht po puthim tradhëtitë!

Një tjetër jetë,
që se kemi jetuar, do ta zbresim
të zgjojmë dyshimet!

Dorëpërdore, në rrjedhën e lumenjve
…mes erërave të kapim diellin!
Me dëshirë,
ta zhveshim, ta diegim globin,
me hirin e mbetur
mase,
një botë tjetër ndërtojmë!

Dhjetor 2012 -Athinë
nga a.gjata

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s