TI JE KJO E REJA QË…? – Walt WHITMAN / Shqipëroi: Maksim Rakipaj

Poezi nga Walt WHITMAN

 

TI JE KJO E REJA QË…?

Ti je kjo e reja që tërhiqesh prej meje?
Ta them që ta dish: Hap sytë, krejt ndryshe jam
nga ç’më kujton;
Vërtet beson, njeriun ideal tek unë ta gjesh?
Dashnori yt, kaq lehtë do të jem?
Miqësia ime, vërtet beson ngazëllim ka për të qënë?
Besnik dhe i sinqertë, beson se do të jem?
Përtej kësaj fytyre, kësaj sjelljeje dashamirëse, dot nuk sheh?
Ky kujton se është shtegu që drejt një burri heroik të shpie?
A s’të bren ndonjë dyshim, moj ti që ëndërron,
se gjithë kjo një vegim, një yshtje Mayash mund të jetë?

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s