MISTERET E NJË DASHURIJE / Fragment nga romani i autorit Rrahman Hyseni

MISTERET E NJË DASHURIJE

 

Fragment nga romani i autorit Rrahman Hyseni

***

Ditët e panumërta, të kaluara nën hijen e vdekjes e me shpresën e jetës; dashuri e vrarë nga egoja e një dashurie që tundë dhe që asnjëherë nuk u kthye me të njëjtën monedhë. Ëndrra, pasione, dëshira, të gjitha “Mistere të një dashurie”.
Urreitje, dhunë, intriga, kohë e rrëmbyer mes katër mureve, verbërim , robërim jo pendim në tendencë për të “rrëmbyer” dashurinë që s’ i ofrohej dot.
Në situata ekstreme, kohë mizore, vrapuar në kërkim të shpëtimit, në rrugët e panjohura, “zhytur” në “misteret e një dashurie”.
Ëndërr, mbetur e parealizuar nga vitet që ranë në gojën e së keqes duke i gllabëruar momentet, ngul dhëmbin e tërbimit, por s’ i bindet një jete të urdhëruar mes ferrit, të krijuar nga ozurpues, pas dekadave gjeti liri në ” misteret e një dashurie”, realizim ëndrre të dëshirës…

 

Rrahman Hyseni

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s