Poet! / Poezi nga Xheni Shehaj

Poezi nga Xheni Shehaj

 

Poet!

Shtegtar i përjetshëm,
udhëve të gjata,
heshturazi, 
çapitesh drejt të skajshmit horizont.
Hapat e tua, Poet,
tingëllojnë si monedha të vjetra ilire
dhe kalldrëmeve rrokullisen.
Pak letër, bojë dhe mendimet
tutje i çon.
Degdisur në lartësi të pamatë
aty ku dhe dielli e hëna zili të kanë
prej majës marramendëse qiellore
thur vargjet e tua hyjnore, Poet!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s