FOTOGRAFIA – Guillaume APOLLINAIRE / Përktheu: Faslli Haliti

Poezi nga Guillaume APOLLINAIRE
 
Guillaume Apollinaire, pseudonim i Wilhelm Albert Włodzimierz Apollinaris de WAZ-Kostrowicky (Romë, 25 gusht 1880 – Paris, 9 nëntor 1918), ishte një poet, shkrimtar, kritik arti dhe dramaturg francez.
 
 
FOTOGRAFIA
 
Më josh buzëqeshja jote
Ashtu si do të mund të më tërhiqte një lule
Fotografi ti je kërpudha brune
E pyllit
Bukuria e saj
Bardhësitë janë
Një qartësi hëne
Në një kopsht paqësor
Plot ujëra të vrullshëm, dhe kopshtarë
diabolikë
Fotografi ti je aroma
e afshit
Bukuria e saj
Dhe ka tek ti
Fotografi
Tone indiferente
Aty dëgjohet
Një melopè
Fotografi ti je hija
E diellit
Gjithë bukuria e tij.
 
Përktheu: Faslli Haliti

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s