Dalëngadalë / Poezi nga Dritëro Agolli

Poezi nga Dritëro Agolli     Dalëngadalë   Mbaruan të gjitha gjërat që kishte shtëpia: Në oborr u tha në fillim një dardhë, U shterr dhe pusi i madh tek avllia Ku kishte koliben qeni i bardhë. Dhe vdiqën njëri … Continue reading

Advertisements

NJË VIT MË PARË, PËR DITËLINDJEN E DRITËROIT… / Nga: Murat Gecaj

NJË VIT MË PARË, PËR DITËLINDJEN E DRITËROIT… Nga: Murat Gecaj   Nga e majta: K.Murtishi, D.Agolli e S.Agolli, M.Gecaj (Tiranë,13 tetor 2016) Një vit më parë, pra pikërisht më datën 13 tetor 2016, Shkrimtari ynë i shquar,  Dritëro Agolli … Continue reading

Advertisements

Fjala / Poezi nga Entela Kasa

Poezi nga Entela Kasa   Fjala Fjala në syrin e natës zhduket Mëndafsh tis i dhimbjes lindur me dritën Pakur terur në moskund Kur vjeshton mbi ne vetvetja, lëndë e pasosur Ky gur që shndrit në hon të gremisur detit … Continue reading

Advertisements

Poezi nga Fahrije Kllokoqi

Poezi nga Fahrije Kllokoqi   *** Për ty shkrova Gjithë fjalët e bukura të dashurisë, të gjitha ç’ka gjuha. Ato që nuk ia kisha thënë askujt, kurrë! Ç’të të them tjetër, mon amour?   *** Ora e madhe sikur ka … Continue reading

Advertisements

Duke njohur dhe gjetur veten / Shkëputur nga libri “Gjallë pas mbytjes së anijes” i autorit Maksim Rakipaj

Duke njohur dhe gjetur veten Shtator-tetor ’79. Kam mbi tre muaj që jam në Spaç. Vazhdoj me shumë mundim punën e rëndë të minatorit. Puna rëndohet edhe më shumë sepse nga 7-8 atmosferë që duhet të jetë presioni i ajrit … Continue reading

Advertisements

PËR FAJ TË NDOC GJETJES / Poezi nga Ndue Lazri

Poezi nga Ndue Lazri   PËR FAJ TË NDOC GJETJES Dikur Ndoc Gjetja shkroi në një poezi e bëri të dridhen fusha edhe male: -Ajo më e bukura, më njerëzorja, puthja pse duhet të mbetet ilegale? Tek e lexonim u … Continue reading

Advertisements

Poems by Eliza Segiet / Translated by Artur Komoter

Eliza Segiet   Eliza Segiet – graduate with a Master’s Degree in Philosophy, completed postgraduate studies in Cultural Knowledge, Philosophy, Arts and Literature at Jagiellonian University, as well as Film and Television Production in Lodz. Torn between poetry and drama. … Continue reading

Advertisements