Strehë – Esther Granek / Përktheu nga frëngjishtja Marjeta Shatro

Poezi nga Esther Granek
 
 
Strehë
 
Në linjat e dorës tënde
Që të më pëlqej Unë atje dua të shoh
Se asgjë nuk na ndan
Dhe se kemi të njëjtin fat.
 
Në linjat e dorës tënde
Unë zbuloj duke kërkuar
Shenjat e mirëbërjes
Për atë që më përshtatet.
 
Në zgavrën e pëllëmbës tënde
Ku dora ime shtrihet
Gjej strehën time
Të butë dhe të qetë. Ashtu si një balsam.
 
 
Përktheu nga frëngjishtja Marjeta Shatro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s