Poezi nga Oktavio Paz

Poezi nga Oktavio Paz
 
 
Agim
 
Duar të shpejta të ftohta
i heqin një e nga një
fashat e errësirës
Hap sytë
ende
jam gjallë
në qendër
të një plage akoma të freskët.
 
 
 
Fat poeti
 
Fjalë? Po, prej ajri,
dhe në ajër të humbura.
Më lër të humbas mes fjalëve,
më lër të jem ajër mes buzëve,
një frymë bredharake pa rrethime
që ajri e tret.
Edhe drita vetë në gjirin e saj humbet.
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s