“Dehje nga metamorfoza“ (Roman ) – STEFAN CVAJG / Përktheu në shqip : Aristidh Ristani

“Dehje nga metamorfoza“ (Roman) – STEFAN CVAJG “…Mbështetur në qoshe të kabinës prej druri, e vdekur nga lodhja, ajo përkundet nga kolovitjet e trenit gjatë një pasditeje të tërë, nën qiellin e vrenjtur, ndërsa matanë dritareve të lagura nga currilat … Continue reading

Advertisements

Rreth mosmirënjohjes së shekullit – François Maynard / Përktheu nga frëngjishtja në shqip: Marjeta Shatro

François Maynard Ka lindur në Tuluzë më 1582 dhe ka vdekur në Orilak më 1646.     Rreth mosmirënjohjes së shekullit   O shekull mosmirënjohës! O stinë e shpifur! Ku virtyti i varfër dhe i përçmuar tek të fuqishmit nuk … Continue reading

Advertisements

Poesie di Yuleisy Cruz Lezcano

Poesie di Yuleisy Cruz Lezcano     ABBANDONO   Fantastico abbandono lo sguardo, occhi su occhi, tutto dentro sorride e quel che è fuori, attende che cadano lacrime rose, rugiada di vita, colpo umido di cielo, spazi infiniti senza pensiero. … Continue reading

Advertisements

 Shtëpia Botuese “ADA” publikon vëllimin poetik ” Poezi emigranti” të autorit Joho Mollanji

 Shtëpia Botuese “ADA” publikon vëllimin poetik ” Poezi emigranti” të autorit Joho Mollanji Autor: Joho Mollanji Redaktor: Ilmi Dervishi Recensa: Natasha Ilia Botimi i parë, 2017 Përgatiti për botim: Roland Lushi Formati : 14x20cm   Roland Lushi Botimet ADA Shtëpia botuese … Continue reading

Advertisements

Poesie di Pasquina Filomena

Poesie di Pasquina Filomena     NEL ROSSO VIVO DELL’ AMORE   Avrei voluto che fosse mia, quella mano che accarezzavi con tanta delicatezza. Per un attimo, un brivido è sceso lungo la mia schiena. Ma si è fermato a … Continue reading

Advertisements

Poems by Manthena Damodara Chary 

Poems by Manthena Damodara Chary      BEAUTY IS BLISS   A flower radiates its felicitous fragrance  Enterprising to exist in ecstatic elegance  Beholding beckoning beauty is rare bliss  We relish it fully without keeping it amiss   Gentle glee … Continue reading

Advertisements

Poezi nga Zhaneta Barxhaj

Poezi nga Zhaneta Barxhaj     KLITHËM E SHEKULLIT TIM   Tronditen themelet e ndërgjegjes, ngatërrohen mes psikozave perverse. Varrmihësa besnikë përpiqen të fshehin, të mbysin, të zhdukin krimet që klithin.   Përhumbur endemi… Ndalim kur kalojmë përbri muresh të … Continue reading

Advertisements