Kalendari poetik: Samuel Taylor COLERIDGE / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Kalendari poetik: Samuel Taylor COLERIDGE 21 tetori është data e lindjes për Samuel Taylor Coleridge, (1772-1834); poet kritik letrar dhe filozof britanik. Studiuesit e mbajnë si themeluesin e romantizmit anglez bashkë me mikun e tij, poetin William Wordsworth. Sjell këtë … Continue reading

Advertisements

Mizantropi ( Skena I – Akti I dhe Skena II – Akti V ) – Jean-Baptiste Poquelin de Molière / Përktheu nga frëngjishtja: Marjeta Shatro

Jean-Baptiste Poquelin de Molière Ka lindur në Paris në 1622 dhe ka vdekur në 1673 po në Paris   Mizantropi (Fragment)   Alcesti   Jo unë nuk mund të vuaj këtë metodë të ulët Që moleps shumicën e njerëzve tuaj … Continue reading

Advertisements

ALTERED BREATH / Poem by Dr. Ayo Ayoola-Amale

Dr. Ayo Ayoola-Amale   Dr. Ayo Ayoola-Amale is a Lawyer, Educator, ADR Practitioner, Peace Activist and Poet. Ayo is the Founder/President, Splendors of Dawn Poetry Foundation, Nigeria and Ghana. A poet and a committed poetry advocate; she visit schools advocating … Continue reading

Advertisements

Një ditë si gjithë ditët / Tregim nga Resmi Osmani   

Një ditë si gjithë ditët -Kristinave-      Tregim nga Resmi Osmani    Kur kulla e vjetër u rrënua e gati po vidhisej,Marku dhe Pjetri ndertuan shtëpitë e reja, disi larg fshatit, ca të menjanuara në tokat e tyre, krye … Continue reading

Advertisements

Poezi nga Liljana Merko Rrapushi

Poezi nga Liljana Merko Rrapushi     ***   Tashmë vi rrallë e më rrallë, mbushur krahët gjithë mall! Qytetit të gurtë, përqafoj hije të stërgjata statujash të vjetra, e ndjenjash të vakta. Mbi trupin tim përmallshëm bëhen një, Unë, … Continue reading

Advertisements

Shtëpia Botuese ” ADA” publikon librin “Historia e Dantes – njeriut qen” të autorit Peter H. Stou

Shtëpia Botuese ” ADA” publikon librin “Historia e Dantes – njeriut qen” të autorit Peter H. Stou Jeta ime ndërroi në një natë fillimvjeshte. Ndërroi krejt çuditshëm, befasisht, pabesueshëm, por, ndodhi. Kalova nga njëra jetë në tjetrën pa kuptuar shkakun, momentin, … Continue reading

Advertisements

Poezi nga Valentina Mrijaj

Poezi nga Valentina Mrijaj     KOSOVA IME!   Oh, të dua Kosova ime Nuk po lehtëson asgjë peshën mallit Dëshmitare kam dashurinë per ty Shqiponjën në mrrolat e ballit.   Oh, ti Kosova ime Me zemër nuk të braktisa … Continue reading

Advertisements